Gezond gewicht

Een betere balans

De juiste balans vinden in gezonder eten en leven in harmonie met alle andere dagelijkse bezigheden zoals je gezin, je werk, je sportieve activiteiten, je hobby’s, …

Ik leer je deze balans te vinden en vast te houden zodat je niet enkel lichamelijk beter in je vel zit, maar automatisch ook mentaal en in de omgang met anderen.

We gaan samen aan de slag om je gezonde levensstijl haalbaar te maken in combinatie met alle andere belangrijke zaken in jouw leven.

Enkel dan is dit een haalbare kaart voor positieve en blijvende verandering op lange termijn.

Voedingsadvies om gewicht te verliezen

Ik focus als diëtiste liever niet op gewicht, maar op gedragsverandering. Tijdens de eerste consultatie bekijken we je eetgewoonten en hoeveel je in beweging bent. Hierna kunnen we stap voor stap ongezonde eetgewoonten omvormen naar gezonde eetgewoonten. Dit proces vergt wat tijd en oefening. Maar je doet het niet alleen. Ik ben er om je te begeleiden en ondersteunen. Je leert gaandeweg hoe je moet omgaan met terugval en hoe je snel weer kan bijsturen. Zo vermijd je het jojo-effect en kan je het gewichtsverlies behouden op lange termijn.

We kijken samen wat voor jou mogelijk is en hoe het voor jou een haalbaar parcours kan worden naar een gezonde levensstijl vol energie en vitaliteit.

Mijn focus ligt op de overgang van emotioneel eten naar intuïtief eten. Bij emotioneel eten gebruik je voeding als troostmiddel om een onaangenaam gevoel weg te drukken. Zelfs verveling kan ervoor zorgen dat je eet om jezelf af te leiden. Meestal komt het onaangenaam gevoel snel weer terug en heb je een schuldgevoel over de ongezonde keuze die je gemaakt hebt. Intuïtief eten is de balans tussen voelen wat je lichaam nodig heeft en dit gevoel gepast beantwoorden met een keuze waar je op dat moment volledig achterstaat, maar ook daarna nog steeds tevreden mee bent. Veelal zal het gaan over gezonde keuzes, maar ook eens snoepen moet kunnen zonder schuldgevoel.


Ervaringen

“Na een confronterende body-analyse bij Brenda Fassart, waarbij mijn vet-en spiermassa in kaart werd gebracht, leerde ze mij vooral om naast veel te bewegen ook bewuster om te gaan met voeding. Door niet minder maar anders te eten, zag ik heel snel resultaat!
Ook de honger naar suiker en bijgevolg de suikerdips verdwenen en ik geniet er nu van om gevarieerd en gezond te eten door haar duidelijk advies.
Ik zou het echt iedereen aanraden want niet alleen het verlies aan kilo’s is mooi meegenomen maar ik voel me ook veel energieker! Wat je vanbinnen eet, straal je tenslotte vanbuiten uit!”

– H.D.

“Even geleden besloot ik om hulp te zoeken omtrent mijn voeding.
Niet zo zeer om vele kilo’s te verliezen maar om mijn eenzijdig eetpatroon te veranderen.
Door Brenda eet ik nu veel regelmatiger en voel ik mij gezonder. Ik kreeg weer energie en zin om te koken. Ik ontneem me veel minder dan vroeger en toch ik eet gezond.
Een aanrader!”

– C.S.

“Bied de perfecte hulp die ik zocht.”

– W.V.

Brenda stelt je op je gemak, luistert echt en zorgt voor advies op maat. Super vriendelijk!

– M.H.

Zeker een aanrader! Heel vriendelijk en sympathiek. Je krijgt van Brenda advies en begeleiding op maat van je eigen mogelijkheden en levenswijze. Veel tips gekregen. Ik ben heel tevreden.

– C.K

Diëtiste Brenda Fassart

Privépraktijk

Noordbruggestraat 7
8490 Varsenare

Huisartsen Te Velde

Kloosterstraat 131

8210 Zedelgem

Proudly powered by WordPress