Loading...
Afslanken2023-08-23T09:05:35+02:00

Een goede balans

De juiste balans vinden in gezonder eten en leven in harmonie met alle andere dagelijkse bezigheden zoals je gezin, je werk, je sportieve activiteiten, je hobby’s, …

Ik leer je deze balans te vinden en vast te houden zodat je niet enkel lichamelijk beter in je vel zit, maar automatisch ook mentaal en in de omgang met anderen.

We gaan samen aan de slag om je gezonde levensstijl haalbaar te maken in combinatie met alle andere belangrijke zaken in jouw leven.

Enkel dan is dit een haalbare kaart voor positieve en blijvende verandering op lange termijn.

Voedingsadvies om gewicht te verliezen

Ik focus als diëtiste liever niet op gewicht, maar op gedragsverandering. Tijdens de eerste consultatie bekijken we je eetgewoonten en hoeveel je in beweging bent. Hierna kunnen we stap voor stap ongezonde eetgewoonten omvormen naar gezonde eetgewoonten. Dit proces vergt wat tijd en oefening. Maar je doet het niet alleen. Ik ben er om je te begeleiden en ondersteunen. Je leert gaandeweg hoe je moet omgaan met terugval en hoe je snel weer kan bijsturen. Zo vermijd je het jojo-effect en kan je het gewichtsverlies behouden op lange termijn.

We kijken samen wat voor jou mogelijk is en hoe het voor jou een haalbaar parcours kan worden naar een gezonde levensstijl vol energie en vitaliteit.

Mijn focus ligt op de overgang van emotioneel eten naar intuïtief eten. Bij emotioneel eten gebruik je voeding als troostmiddel om een onaangenaam gevoel weg te drukken. Zelfs verveling kan ervoor zorgen dat je eet om jezelf af te leiden. Meestal komt het onaangenaam gevoel snel weer terug en heb je een schuldgevoel over de ongezonde keuze die je gemaakt hebt. Intuïtief eten is de balans tussen voelen wat je lichaam nodig heeft en dit gevoel gepast beantwoorden met een keuze waar je op dat moment volledig achterstaat, maar ook daarna nog steeds tevreden mee bent. Veelal zal het gaan over gezonde keuzes, maar ook eens snoepen moet kunnen zonder schuldgevoel.

Testimonials

“Na een confronterende body-analyse bij Brenda Fassart, waarbij mijn vet-en spiermassa in kaart werd gebracht, leerde ze mij vooral om naast veel te bewegen ook bewuster om te gaan met voeding. Door niet minder maar anders te eten, zag ik heel snel resultaat!
Ook de honger naar suiker en bijgevolg de suikerdips verdwenen en ik geniet er nu van om gevarieerd en gezond te eten door haar duidelijk advies.
Ik zou het echt iedereen aanraden want niet alleen het verlies aan kilo’s is mooi meegenomen maar ik voel me ook veel energieker! Wat je vanbinnen eet, straal je tenslotte vanbuiten uit!”

– H.D.

Hanne D., Your Content Goes Here

“Even geleden besloot ik om hulp te zoeken omtrent mijn voeding.
Niet zo zeer om vele kilo’s te verliezen maar om mijn eenzijdig eetpatroon te veranderen.
Door Brenda eet ik nu veel regelmatiger en voel ik mij gezonder. Ik kreeg weer energie en zin om te koken. Ik ontneem me veel minder dan vroeger en toch ik eet gezond.
Een aanrader!”

– C.S.

Charlotte S., Your Content Goes Here

“Bied de perfecte hulp die ik zocht.”

– W.V.

Wim V., Your Content Goes Here

Brenda stelt je op je gemak, luistert echt en zorgt voor advies op maat. Super vriendelijk!

– M.H.

Michelle H., Your Content Goes Here

Zeker een aanrader! Heel vriendelijk en sympathiek. Je krijgt van Brenda advies en begeleiding op maat van je eigen mogelijkheden en levenswijze. Veel tips gekregen. Ik ben heel tevreden.

– C.K.

Cindy K., Your Content Goes Here
Wordt er enkel gewerkt met gezonde voeding of ook met maaltijdvervangers/ shakes?2023-02-21T14:19:25+01:00

Neen, ik ben ervan overtuigd dat je enkel door je voeding aan te passen het gewenste resultaat kan behalen. Indien je voedingspatroon gevarieerd genoeg is, krijg je alle vitaminen en mineralen binnen die je lichaam nodig heeft om zich fit en gezond te voelen.

Is dit dan een tijdelijk dieet?2022-10-11T12:27:25+02:00

Neen, ik leer je een gevarieerd eetpatroon aan waar je geen hongergevoel bij hebt, zodat je dit als een goede gewoonte voor het leven kan aanhouden.

Is gezond eten niet hetzelfde als diëten?2022-10-11T12:28:24+02:00

Neen. Gezond eten wordt dikwijls onterecht geassocieerd met diëten en vooral met eenzijdige strenge diëten. In een gezonde voeding draait alles om evenwicht, variatie en gematigdheid.

Is gezond eten duur?2021-02-12T13:42:28+01:00

Neen, met de nodige basisvaardigheden kan iedereen gezond, lekker en betaalbaar eten. Het vraagt enige aandacht, maar niet noodzakelijk meer tijd en budget. Door vaker te kiezen voor basisvoedingsmiddelen, seizoensproducten en water van de kraan kan je al een aardige cent besparen.

PDF Is gezond eten duur?

Hoe hou ik mijn gewicht onder controle?2023-02-21T14:21:21+01:00

Een kortstondig streng dieet volgen voor een snel resultaat is aanlokkelijk maar meestal weinig effectief op lange termijn. Er is gevaar op voedingstekorten en zodra je het dieet stopzet komen er vaak meer kilo’s bij dan voorheen. Wanneer je een groot deel van de dag honger hebt, is de kans reëel dat je toch zwicht en een ongezonde keuze maakt. Die er dan op zijn beurt voor zorgt dat je het gevoel hebt te falen. Zo blijf je jezelf teleurstellen omdat het doel niet haalbaar was.
De enige effectieve manier om je goed te voelen is je voedingsgewoonten aanpassen op een manier die realistisch en haalbaar is. Dat komt meestal neer op evenwichtig en gevarieerd eten. Gezond afvallen is meer dan alleen calorieën tellen.

Klaar voor de stap naar een gezond en energiek leven?

Titel

About Our Practice

Phasellus non ante ac dui sagittis volutpat. Curabitur a quam nisl. Nam est elit, congue et quam id, laoreet consequat erat. Aenean porta placerat efficitur. Vestibulum et dictum massa, ac finibus turpis.

Contact Info

12345 West Elm Street

Telefoon: 1.888.456.7890

Fax: 1.888.654.9876

Web: Buy Avada Today!