Prikkelbare darm syndroom (PDS)

Prikkelbare darm syndroom (PDS) kan een grote impact hebben op je dagelijks leven, en ik begrijp hoe frustrerend het kan zijn om met de verschillende symptomen om te gaan. Als ervaren diëtiste ben ik hier om je te helpen je welzijn terug te vinden door middel van een gepersonaliseerde en integratieve aanpak.

Mijn behandelingsfilosofie richt zich op het behandelen van het hele lichaam, niet alleen de symptomen. Dit betekent dat we samen werken aan het identificeren van de onderliggende oorzaken van je klachten en deze aanpakken met een combinatie van:

  • Voedingsadvies: Op maat gemaakte voedingsplan
  • Leefstijlveranderingen: Advies over stressmanagement, lichaamsbeweging, ademhaling en slaap, die allemaal een belangrijke rol spelen bij PDS.
  • Persoonlijke Ondersteuning: Technieken zoals mindfulness en ademhalingsoefeningen om de connectie tussen lichaam en geest te versterken en stress te verminderen.

Mijn doel is om je te voorzien van de tools en kennis die je nodig hebt om je symptomen effectief te beheersen en je levenskwaliteit te verbeteren. Samen kunnen we een pad uitstippelen dat past bij jouw unieke behoeften en doelen. Laten we de eerste stap zetten naar een gezondere, gelukkigere jij.


Hierbij bied ik je het ‘Traject Prikkelbare darmen’ aan (12 consultaties), het e-book van 70 pagina’s (T.w.v. €49,99) is hierin inbegrepen.


Het e-book is ook afzonderlijk online ter beschikking.


Voordelen van een Holistische Aanpak voor PDS

De holistische benadering voor het behandelen van het Prikkelbare Darm Syndroom (PDS) biedt diverse voordelen die verder gaan dan de traditionele symptomatische behandeling. Deze aanpak erkent de complexe interactie tussen lichaam en geest en streeft naar een alomvattende verbetering van welzijn. Hieronder worden de kernvoordelen van deze methode uitgelicht, die samen bijdragen aan een effectievere en duurzamere beheersing van PDS.

  • Verbeterde Stressbeheersing: Door technieken zoals mindfulness, ademhalingstechnieken en/ of meditatie te integreren, helpt de holistische benadering individuen om hun stressniveaus beter te beheren. Aangezien stress een bekende trigger is voor PDS-symptomen, kan deze verbeterde stressbeheersing leiden tot minder frequente of minder ernstige opflakkeringen.
  • Geïndividualiseerde Zorg: Een holistische aanpak houdt rekening met de unieke omstandigheden en behoeften van elke persoon. Dit betekent dat behandelingen kunnen worden aangepast om specifieke triggers en symptomen aan te pakken, wat resulteert in een meer gepersonaliseerde en effectieve zorgstrategie.
  • Ondersteuning van Lichamelijke Gezondheid: Naast het beheren van emotionele factoren, legt de holistische benadering ook nadruk op fysieke gezondheid door middel van voeding en lichaamsbeweging. Het identificeren en vermijden van voedseltriggers, samen met het bevorderen van een evenwichtig en gezond voedingspatroon in combinatie met regelmatige lichaamsbeweging, kan helpen bij het stabiliseren van darmfuncties en het verminderen van PDS-symptomen.
  • Langetermijnwelzijn: In plaats van zich uitsluitend te richten op tijdelijke verlichting van symptomen, streeft de holistische benadering naar duurzame verbeteringen in levenskwaliteit. Door gelijktijdig aandacht te besteden aan mentale, emotionele en fysieke gezondheid, kunnen individuen met PDS een fundament leggen voor langdurig welzijn.

Je kan ervoor kiezen om op eigen houtje verder te gaan met het E-book of met persoonlijke begeleiding onder de vorm van 12 consultaties in combinatie met het e-book.