Trajecten Intuïtief eten

Mijn ervaring leert me dat elk lichaam verschillend is. Het ene lichaam reageert sneller op gedragsverandering dan het andere.

Ook is elk individueel leerproces anders. Iedereen vind zijn of haar draai in een ander tempo.

Ik zie in de praktijk dat geduld (of eerder het gebrek eraan) de grootste valkuil in het leerproces is. Zelfvertrouwen en geloof in eigen kunnen hebben tijd nodig om te kunnen groeien.

Om jezelf te beschermen tegen het vroegtijdig opgeven en de verleiding van een ‘quick fix’, terwijl succes binnen handbereik ligt, kies je bewust voor een langdurig traject naar een gezonde levensstijl. Zo engageer je je volledig voor duurzaam welzijn en gezondheid.

Stel jezelf de vraag of er een alternatief is. Een ‘quick fix’ is nooit blijvend.

Stap voor stap gaan we samen bewust worden waarom we ons verliezen in ongezonde gewoonten en bijsturen om gezonde gewoonten te automatiseren.

En … je doet het niet alleen. Ik begeleid je onbevooroordeeld en op een positieve manier hoe je gaandeweg alles zelf in handen kan nemen tot het een routine wordt.

Tot je over alle tools beschikt om gezond te eten, te leven en bovenal … te genieten.

Geen enkel voedingsmiddel wordt gebannen, maar je kiest zelf voor de juiste balans tussen gezond en eens zondigen

Vind de balans en verbinding terug tussen lichaam & brein

Zowel mijn persoonlijke ervaring als mijn ervaring met cliënten/ patiënten doorheen de jaren leert me dat we te veel ‘in ons hoofd’ zitten en te weinig in verbinding zijn met ons lichaam.

Op het gebied van voeding proberen we onze noden te sturen vanuit ons brein en negeren we de signalen die ons lichaam ons aangeeft. We proberen zodanig ons lichaam om de tuin te leiden.

Door de aanwezigheid van talloze diëten zijn we geneigd op zoek te gaan naar de juiste ‘tactiek’ (‘dieet’) die het best bij ons past. We gaan hiermee met volle moed van start en ondanks de positieve of negatieve resultaten op ons lichaamsgewicht lijkt het ons geen fysieke en mentale voldoening te geven. We lijden honger of eten te eenzijdig en ervaren innerlijke onrust in ons lichaam en in ons brein.

Deze onrust is op lange termijn niet te verdragen en we geven op. Onze innerlijke kritische stem geeft ons er  hier bovenop eens goed van langs omdat we opgeven.

Wetenschappelijke studies bewezen reeds dat ‘diëten’ en dus ‘vasten’ op lange termijn leidt tot gewichtstoename.

Stel nu eens dat je voor 100 % zouden kunnen vertrouwen op de signalen die je lichaam je geeft? Eten als je honger hebt en stoppen wanneer verzadiging optreedt. Bewust kunnen beslissen wanneer je eens een ongezonde keuze maakt en daar geen schuldgevoel bij ervaren. Hoeveel rust en ruimte om te genieten zou dat kunnen brengen?

Ik ondersteun je stap voor stap om deze signalen op te merken en te interpreteren

Voordelen van een traject

  • Je gaat een engagement aan: een samenwerking zodat ik jou stap per stap kunnen begeleiden naar jouw doel. 
  • Een traject is goedkoper: de online cursus Intuïtief eten is goedkoper in een traject dan afzonderlijk (€79 i.p.v. €99 bij 12 consults) (€47 i.p.v. €99 bij 20 consults)
  • De slaagkans is veel groter. Vaak durven mensen niet op consult komen wanneer het toch eens moeilijker is gegaan. Ze bellen dan af of verplaatsen de afspraak. Juist dan is het erg belangrijk om wél te komen om herval tegen te gaan en snel bij te sturen.
  • Sommige mensen hebben meer nood aan opvolging en ondersteuning dan anderen. Ben jij iemand die ‘controle’ nodig heeft? Dan is een traject zeker aangewezen.
  • Het is al meermaals gebleken dat trajecten zorgen voor meer motivatie en het bereiken van je doelen.

Ook voor trajecten voorziet de mutualiteit een tegemoetkoming.

Het bedrag van deze tegemoetkoming varieert per mutualiteit.


Wil je graag GRATIS een video uit de cursus bekijken? Schrijf je hieronder in en ik bezorg je deze per mail.

Trajecten Intuïtief eten

Brenda heeft me zo de ogen geopend. Ik heb nog een weg te gaan, maar nu kan ik zorgeloos genieten en trek ik mij veel minder aan van wat anderen zeggen. Ik weet nu ook dat je niet alles in één keer kan aanpakken, en dat is ook goed. Ik voel me zoveel meer bevrijd.

Chantal

Bij Brenda ging het dieper dan ‘diëten’. Ze luisterde altijd naar de vele redenen die je had om te snoepen, ging er niet tegenin, maar leerde mij ermee om te gaan. Ik voelde me beter in mijn vel en verloor daarbij ook nog eens een paar kilootjes… Brenda voelde echt aan als iemand die naast me stond!

Heidi

Diëtiste Brenda Fassart

Privépraktijk

Noordbruggestraat 7
8490 Varsenare

Huisartsen Te Velde

Kloosterstraat 131

8210 Zedelgem

Proudly powered by WordPress