Oosterse soep

Geen tijd om te koken? Deze soep is ideaal als gerecht!

  • Brenda Fassart

Aantal personen

4 personen

Duur

+/- 45 minuten

Ingrediënten

  • 1 butternut
  • 2 rode puntpaprika’s
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 snuifje gemberpoeder of verse gember
  • 1 tl rode currypasta
  • 5 l gevogeltebouillon
  • 200 ml kokosmelk
  • 1 el olijfolie

Bereidingswijze

  1. Schil de butternut en verwijder de pitjes.
  2. Snijdt het vruchtvlees in plakjes van 2 cm, bestrooi de plakken met peper en zout en laat 20 minuten garen op een bakpapier in de oven op 180°.
  3. Snijdt de puntpaprika in kleine stukjes en verwijder de pitjes. Stoof de stukjes in olijfolie samen met de gesnipperde ui, look, currypasta en de gember.
  4. Voeg de geroosterde butternut en de bouillon toe en breng aan de kook.
  5. Laat de soep 15 à 20 minuten zachtjes koken en breng op smaak met peper en zout.
  6. Mix het geheel tot een gladde soep.
  7. Voeg kokosmelk toe en roer nog eventjes door op een zacht vuur.

Smakelijk!

oosterse soep

Meer gerechten?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *