Geen tijd om te koken? Deze soep is ideaal als gerecht!
Aantal personen
4 personen
Duur
+/- 45 minuten
Ingrediënten
- 1 butternut
- 2 rode puntpaprika’s
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 snuifje gemberpoeder of verse gember
- 1 tl rode currypasta
- 5 l gevogeltebouillon
- 200 ml kokosmelk
- 1 el olijfolie
Bereidingswijze
- Schil de butternut en verwijder de pitjes.
- Snijdt het vruchtvlees in plakjes van 2 cm, bestrooi de plakken met peper en zout en laat 20 minuten garen op een bakpapier in de oven op 180°.
- Snijdt de puntpaprika in kleine stukjes en verwijder de pitjes. Stoof de stukjes in olijfolie samen met de gesnipperde ui, look, currypasta en de gember.
- Voeg de geroosterde butternut en de bouillon toe en breng aan de kook.
- Laat de soep 15 à 20 minuten zachtjes koken en breng op smaak met peper en zout.
- Mix het geheel tot een gladde soep.
- Voeg kokosmelk toe en roer nog eventjes door op een zacht vuur.