Penne met paprikasaus

Voor pasta liefhebbers! Snel en gemakkelijk klaar!

  • Brenda Fassart

Ingrediënten

  • 400 g Volkoren Penne
  • 500 g kip (in reepjes)
  • 200 g erwten
  • 1 rode paprika
  • 2 gegrilde paprika’s (bokaal)
  • 250 g mascarpone
  • 200 ml halfvolle melk
  • 1 kl cayennepeper
  • 50 g parmezaan
  • olijfolie
  • peper en zout
  • handvol basilicum

Bereidingswijze

  1. Kook de penne gaar volgens de instructies op de verpakking. Snij de gegrilde paprika’s in blokjes en stoof even aan, voeg de mascarpone, melk en cayennepeper toe. Mix fijn en kruid met peper en zout.
  2. Snij de paprika in reepjes. Bak samen met de kip in wat olijfolie en kruid met peper en zout. Blancheer de erwtjes 3 minuten in kokend water.
  3. Giet de pasta af en bewaar wat van het kookwater. Voeg eventueel nog wat van het kookvocht toe aan de saus en roer deze door de penne .
  4. Verdeel de pasta over borden, werk af met de kip, paprika, erwtjes, parmezaan en een paar blaadjes basilicum.

Smakelijk!

Meer gerechten?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *