Zin in iets speciaals? Dan is dit het ideale gerecht om mee uit te blinken!!
Ingrediënten (2 personen)
- 2 Zoete aardappelen
- ½ Pompoen of 1 butternut
- 1 el olijfolie
- Een snuifje currypoeder
- Een snuifje peper en zout
- 1 potje Bosto voorgestoomde bruine rijst
- 1 handje walnoten
- 1 lente-ui
- 1 teentje look
- 1 sjalotje
- Enkele blaadje salie
- 1 bussel andijvie
- Een snuifje nootmuskaat
Bereidingswijze
- Verwarm de oven op 200°C en bekleed de bakplaat met bakpapier.
- Schil de zoete aardappel en de pompoen en snijdt deze in gelijke stukken van ongeveer 3 à 4 sm.
- Leg ze op de bakplaat en besprenkel met olijfolie, currypoeder, peper en zout.
- Rooster gedurende 30-35 minuten of tot ze gaar zijn.
- Hak de walnoten fijn en rooster deze goudbruin in een vetvrije pan. Snijdt intussen de lente-ui in stukken en pel de sjalot en de knoflook. Snijdt de sjalot fijn en pers de knoflook. Hak de salie fijn.
- Verhit een scheutje olijfolie in een pan en fruit de ui en de knoflook tot de ui glazig is. Voeg andijvie en lente-ui toe en breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout. Laat rustig stoven tot de andijvie geslonken is.
- Zet het potje Bosto rijst 90 seconden in de microgolf zoals vermeld op de verpakking.
- Voeg de geroosterde groenten en de rijst bij de andijvie en meng voorzichtig.
- Werk af met de fijngehakte salie en geroosterde walnoot.