Zin in iets speciaals? Dan is dit het ideale gerecht om mee uit te blinken!!

  • Brenda Fassart

  • Foto door Gail Dutton

Ingrediënten (2 personen)

  • 2 Zoete aardappelen
  • ½ Pompoen of 1 butternut
  • 1 el olijfolie
  • Een snuifje currypoeder
  • Een snuifje peper en zout
  • 1 potje Bosto voorgestoomde bruine rijst
  • 1 handje walnoten
  • 1 lente-ui
  • 1 teentje look
  • 1 sjalotje
  • Enkele blaadje salie
  • 1 bussel andijvie
  • Een snuifje nootmuskaat

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven op 200°C en bekleed de bakplaat met bakpapier.
  2. Schil de zoete aardappel en de pompoen en snijdt deze in gelijke stukken van ongeveer 3 à 4 sm.
  3. Leg ze op de bakplaat en besprenkel met olijfolie, currypoeder, peper en zout.
  4. Rooster gedurende 30-35 minuten of tot ze gaar zijn.
  5. Hak de walnoten fijn en rooster deze goudbruin in een vetvrije pan. Snijdt intussen de lente-ui in stukken en pel de sjalot en de knoflook. Snijdt de sjalot fijn en pers de knoflook. Hak de salie fijn.
  6. Verhit een scheutje olijfolie in een pan en fruit de ui en de knoflook tot de ui glazig is. Voeg andijvie en lente-ui toe en breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout. Laat rustig stoven tot de andijvie geslonken is.
  7. Zet het potje Bosto rijst 90 seconden in de microgolf zoals vermeld op de verpakking.
  8. Voeg de geroosterde groenten en de rijst bij de andijvie en meng voorzichtig.
  9. Werk af met de fijngehakte salie en geroosterde walnoot.

Smakelijk!

pompoen, zoete aardappel

Meer gerechten?